Laten we eens stilstaan bij de, wat ons betreft nog vaak ongeziene, Praktische Helden. Nee, we hebben het niet over Superman. Deze helden dragen geen emblemen, maar hun bijdrage aan onze samenleving is ongekend. We hebben het over de Praktische LBO- en MBO-ers. De stille krachten die de ruggengraat vormen van onze maatschappij.

Van ziekenhuizen tot bouwplaatsen, van keukens tot fabrieken. Praktische LBO- en MBO-ers vervullen essentiële rollen die een stevig fundament in onze samenleving vormen. Ze zijn de handjes aan het bed, de bouwende krachten en de mensen die ervoor zorgen dat onze dagelijkse behoeften worden vervuld, van noodzakelijke boodschappen tot het mogelijk maken van vrijetijdsbesteding.


Wat maakt hen tot helden?

Waar menig bericht in de media gaat over timemanagement-tips, hybride werken, vergadertechnieken en meer, staan deze mensen voor hele andere uitdagingen. De vaak lange dagen en fysiek zware werkzaamheden maken hen in de avonden en weekenden een ander mens. Ploegendiensten in combinatie met een gezinsleven hebben invloed op alle gezinsleden. Financieel moeten deze harde werkers vaak keihard hun best doen om er wat meer van te maken. En toch… staan ze op, stropen ze hun mouwen op en gaan ze aan het werk, vastberaden om een verschil te maken.

En daar blijft het niet bij. Het zijn vaak de Praktische LBO- en MBO-ers die niet alleen op hun werk klaarstaan. Ze zijn maar al te vaak hartstikke behulpzaam voor buren, vrienden en familie. Vele handen maken licht werk. Dat principe kennen zij van A tot Z.

Applaus!

Laten we dus een moment nemen om onze waardering uit te spreken voor deze ongeziene helden. Want denk er maar eens over na, zij houden ontzettend veel draaiend in ons kleine Nederland. Hun impact is groot! Hoe je waardering uitspreekt? Niet nadenken, wees gewoon praktisch door het te DOEN! En werkgevers lezen hier een paar praktische tips om werkgeluk te realiseren bij eigen personeel.

Happy Workers

Bij Axxent komen we graag op voor deze harde werkers. We proberen vastigheid te creëren waar dat mogelijk is.  We denken mee in ontwikkelingsmogelijkheden. We accepteren niet zomaar het minimumloon en we zoeken onze mensen met regelmaat even op tijdens de werkzaamheden. Bij ons staat de medewerker centraal.

Lees ook

Happy Workers aan de slag bij inloophuis ’t Buurtpalet
Happy Workers aan de slag bij inloophuis ’t Buurtpalet

In samenwerking met Stichting Present Apeldoorn zochten we een project dat goed past bij ons Good Work, Good Life principe. Daar kwam een mooie opdracht uit bij inloophuis ’t Buurtpalet in Apeldoorn. Medewerkers van alle vestigingen van Axxent Groep hielpen mee.

Het verhaal van… Bart Greveling
Het verhaal van… Bart Greveling

In de serie ‘het verhaal van…’ delen we het verhaal van een Happy Worker uit de Axxent Groep. Het zijn de verhalen van onze mensen die ons inspireren om iedere dag weer de juiste match te vinden tussen persoon en werk. In deze blog delen we het verhaal van Bart Greveling.


Twee jaar geleden gooide Bart het roer volledig om. Je leest zijn verhaal in deze blog.

Axxent zet geslaagden in het zonnetje 😎
Axxent zet geslaagden in het zonnetje 😎

Een luid applaus voor alle middelbare scholieren die dit jaar eindexamen deden.

Het is écht geen eitje om je examens voor te bereiden in een jaar vol coronamaatregelen… Axxent ging op pad om geslaagden in de regio te spotten en te verrassen.