De visie van Axxent Groep op werk is Good Work, Good Life. Heb je het naar je zin op je werk dan heeft dat effect op je privésituatie. Heb je het thuis goed, dan presteer je beter op je werk. Het is juist de balans die je een Happy Worker maakt. Familie, vrienden, buren, sportverenigingen, clubhuizen, vrijwilligerswerk en buurthuizen zijn belangrijke plekken en contacten voor de balans tussen werk en privé.

Bij Axxent werken we dagelijks aan de Good Work kant met medewerkers en opdrachtgevers. Met daarbij ook de aandacht voor de privésituatie van de werknemer. We zoeken een baan die bij de persoon past en luisteren goed naar wat er nog meer speelt rond een medewerker.


Werken aan de Good Life kant van onze visie

In samenwerking met Stichting Present Apeldoorn zochten we een project dat goed past bij ons Good Work, Good Life principe. Daar kwam een mooie opdracht uit bij inloophuis ’t Buurtpalet in Apeldoorn.

Gezinnen en alleenstaanden, jong en oud, Nederlanders en Medelanders komen er samen om elkaar te ontmoeten, vriendschappen te sluiten en elkaar te helpen. Ongeacht achtergrond of afkomst is iedereen van harte welkom voor een kop koffie of thee, een luisterend oor, een (warme) maaltijd, creativiteit, Nederlandse les, een spelletje, een goed gesprek of een gezellig praatje.

Hanneke Schaarstra runt samen met haar dochter Esther het Inloophuis ’t Buurtpalet, een belangrijke plek voor de wijk Orden in Apeldoorn. Samen met vrijwilligers zijn zij daarmee een belangrijk sociaal vangnet tegen eenzaamheid, voor integratie en soms de eerste stappen richting werk.

Helpen met opknappen

Voor Axxent Groep een mooi project om aan bij te dragen in de vorm van helpende handen. Medewerkers van alle vestigingen van Axxent Groep hielpen mee. Dat brengt niet alleen een positief resultaat voor het buurthuis maar draagt actief bij aan teambuilding.

Christel van der Stouw vertelt: “ik mocht deze klusdag voorbereiden. In de gesprekken met Hanneke en Stichting Present werd vooraf duidelijk dat het buurthuis een belangrijke rol speelt in de wijk. Toch zie je dat vrijwilligers steeds schaarser worden. Dat een klein team na corona overloopt in het werk dat ‘ook’ nog moet gebeuren. In mijn eigen ervaring met vrijwilligerswerk is het dan zó fijn als je even een duwtje in de rug krijgt van een helpende partij. Ik ben er trots op dat mijn werkgever oog heeft voor deze kant van inzet in de maatschappij.”

Kozijnen werden geschilderd aan de binnen- en buitenkant. Ook de keuken en bar werden op de kop gezet met een schilder- en schoonmaakploeg. De buitenzijde van het pand werd gereinigd met een hogedrukreiniger en de kapotte delen hebben we geprobeerd zo goed mogelijk te repareren. Er werden lampen opnieuw gemonteerd en plankjes voor kasten op maat gemaakt.

“Zelf was ik op dat moment net verhuisd en had behoorlijk veel geklust. Vooraf zag ik er daarom best een beetje tegenop. Toch was het super leuk om te doen. Je weet dat de gebruikers van het pand er blij mee zijn. En op een andere manier samenwerken met collega’s was ook wel eens leuk,”
vertelt Jordi de Haan

Henk Drost herkent zich in het verhaal van Jordi. “ Ook leuk om te zien hoe collega’s opeens samen de hele dag een klusteam vormden. We hebben gelachen want we zijn Happy Workers. Soms om het Buurman & Buurman gevoel. Of met teveel mensen een steiger opbouwen waardoor we het nog een keer opnieuw moesten doen, want communiceren is een vak. Het was fijn dat er een lekkere lunch was geregeld, dat maakt het af op zo’n dag.”


Good Work!

Hanneke Schaarstra: “We zijn erg blij met jullie werk en enthousiasme! Heel erg bedankt daarvoor!” Wij wensen Hanneke, Esther en de vrijwilligers heel veel werkgeluk in het buurthuis waarvan wij zeker weten dat het van grote betekenis is voor de wijk Orden in Apeldoorn. Ook dank aan Stichting Present voor de het matchen met deze klus. Wij kunnen andere bedrijven zo’n opdracht van harte aanbevelen.

Lees ook

De vier succesfactoren van een topscorer in recruitment!
De vier succesfactoren van een topscorer in recruitment!

Wat onderscheidt een topscorer van de gemiddelde voetballer? Het antwoord zit in factoren zoals het percentage aangenomen passes, de efficiency van de schoten op doel, enzovoort. Hetzelfde geldt bij recruiters.

Tijd voor nieuwe avonturen met nog véél meer gelukkige werkuren!
Tijd voor nieuwe avonturen met nog véél meer gelukkige werkuren!

Axxent en DutchDays Wezep verhuizen in de tweede helft van dit jaar naar een nieuw pand. Je leest er alles over in dit blogbericht.

Doorzettingsvermogen wordt beloond
Doorzettingsvermogen wordt beloond

Hij had geen ruime ervaring, sprak de Nederlandse taal niet en moest starten in de beginperiode van Corona. Toch zagen wij en Roukens Steellife een mooie toekomst voor Mateusz.