Jouw persoonlijke rol in jouw werkgeluk is essentieel. Ontdek vijf manieren waarop je zelf kunt bijdragen aan het genieten van je werk.


Stel doelen en blijf gemotiveerd

Streef naar doelen die voor jou persoonlijk zinvol zijn binnen je werk. Dit kunnen doelen zijn op korte en lange termijn. Het nastreven van doelen die je uitdagen en motiveren, kan een gevoel van voldoening en prestatie opleveren.

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn

Luister naar je eigen behoeften en grenzen en neem actie om voor jezelf te zorgen. Dit kan betekenen dat je de beschikbare pauzes ook daadwerkelijk neemt, jezelf uitdaagt om te groeien of hulp zoekt als dat nodig is. Door zelfzorg en zelfbewustzijn kun je je veerkracht vergroten en beter omgaan met uitdagingen.

Werk aan positieve relaties

Investeer in het opbouwen van positief contact met je collega's en leidinggevenden. Een ondersteunend en vriendelijk netwerk op het werk kan je gevoel van verbondenheid en betrokkenheid vergroten. Bovendien kan het samenwerken met anderen aan gedeelde doelen en projecten plezier en voldoening brengen. Laat je telefoon in de pauze dus wat langer in je broekzak en investeer in leuke gesprekken.

Wees proactief in het oplossen van problemen

Wacht niet passief af tot problemen opgelost worden, maar neem zelf het initiatief om oplossingen te vinden. Door proactief te zijn en problemen aan te pakken, kun je gevoelens van machteloosheid verminderen en een gevoel van controle over je werk en situatie creëren.

Zoek naar kansen voor groei en ontwikkeling

Blijf nieuwsgierig en zoek naar mogelijkheden om te leren en te groeien binnen je functie. Weet je niet goed wat er mogelijk is? Vraag gerust aan ons of je leidinggevende om met je mee te denken. Het gevoel dat je groeit en je werkt aan je eigen ontwikkeling kan je werkgeluk vergroten.

Lees ook

Haal het maximale uit de zomer: ga lekker sporten!
Haal het maximale uit de zomer: ga lekker sporten!

Bewegen is gezond en het maakt geluksstofjes aan. Zo ben je ook een Happy Worker in de zomer! En er zijn meer redenen om lekker te sporten. Ontdek het in deze korte blog.

Het verhaal van… Bart Greveling
Het verhaal van… Bart Greveling

In de serie ‘het verhaal van…’ delen we het verhaal van een Happy Worker uit de Axxent Groep. Het zijn de verhalen van onze mensen die ons inspireren om iedere dag weer de juiste match te vinden tussen persoon en werk. In deze blog delen we het verhaal van Bart Greveling.


Twee jaar geleden gooide Bart het roer volledig om. Je leest zijn verhaal in deze blog.

Happy Workers aan de slag bij inloophuis ’t Buurtpalet
Happy Workers aan de slag bij inloophuis ’t Buurtpalet

In samenwerking met Stichting Present Apeldoorn zochten we een project dat goed past bij ons Good Work, Good Life principe. Daar kwam een mooie opdracht uit bij inloophuis ’t Buurtpalet in Apeldoorn. Medewerkers van alle vestigingen van Axxent Groep hielpen mee.